• Jute zacht aan de wand.

  14 juli 2020

  Lees meer >> | 197 keer bekeken

 • Katoendrukkerij Amersfoort

  30 mei 2020

   

  Er wordt hard gewerkt in de Volmolen in Amersfoort, iniatiefneemster Nathalie Cassee, zal iop de prachtige plaats de Katoendrukkerij openen.

  Op deze plaats zal een breed cultureel ambachtelijk aanbod komen.

  Op dit moment werken we in een styling team om deze plaats tot een ¨trots in Amersfoort te maken. 

  Wil je op de hoogte blijven meld je aan bij de Katoendrukkerij.

  Lees meer >> | 210 keer bekeken

 • Kunst en Interieur

  19 mei 2020

   

   

  Als achtergrond jaren in de styling wereld verkeerd en de opleiding interieurarchitectuur afgerond en diverse projecten uitgevoerd,  Nu vertoef ik inmiddels al jaren in de  kunstwereld, en heb zo mijn eigenheid ontwikkeld, en daarnaast een les programma hierin ontwikkeld.

  Interieur blijft mij boeien en zeker ook de mens erachter. Een uitleg geven hierover blijf ik moeilijk vinden. maar ga het proberen in beeld te brengen.

  Onder mijn kunstwerken zal ik interieurs tonen, om een beeld te krijgen.

  Lees meer >> | 220 keer bekeken

 • Ganzenveren

  17 april 2020

  Ganzenveren

  Een ganzenveer, als schrijfinstrument, is een vervaardigde pen, uitsluitend gemaakt van een vleugel of staartveren van een vogel. De slagpennen, de grootste van de 4 soorten veren, van een gans waren gebruikelijk maar ook werden veren van eenden, kalkoenen, fazanten, pauwen, zwanen en pelikanen gebruikt. Veren van kraaiachtige werden voor fijn werk gebruikt.

  Om te schrijven wordt de punt van ganzenveer gedoopt in een inktpot met geschikte soorten inkt voldoende om enkele letters mee te schrijven.

   

  Voor het gebruik van veren pennen gewoon was werd er geschreven met pennen gemaakt van andere natuurlijke materialen zoals riet en bamboe. Het  schrijven meteen ganzeveer werd verdrongen door het schrijven met metalen kroontjespennen met penhouders.

  Vandaag de dag roept het schrijven met een ganzenveer een vrij romantische associatie op en wordt daarom ook nog weleens bij een huwelijksvoltrekking gebruikt.

  Hiervoor wordt dan een balpenvulling in een veer geplaatst of een korte vulpen gebruikt waaraan een sierlijke veer is gemonteerd van bijv een struisvogel of een staartveer van een fazant.

   

  Snijden van ganzenveren

  Het met de hand snijden van een ganzenveer, in het verleden met een zogenaamd pennenmes is vergelijkbaar met het snijden van een rietpen. De eerste vijf veren van een ganzenvleugel zijn het best bruikbaar om te schrijven en/of te tekenen vanwege de grote en de stevigheid van de zogenaamde spoel, het dikke aanhechtingsdeel en de smalle binnevlag, samen de vlag. De keuze voor de juiste veer en het verwijderen van de vlagdelen ( geheel of gedeeltelijk) bepaald dus mede de kwaliteit van het schrijven/tekenen. Alvorens de uiteindelijke penpunt aan de spoelpunt van de gazenveer te snijden is aan te bevelen de spoelpunt enkele seconden in kokend water te houden. Van groot belang is om te weten of de veer afkomstig is van de rechter of linker vleugel en of het een van de eerst vijf veren is.

  Voor rechtshandige schrijvers heeft een veer uit de linker vleugel de voorkeur ( schacht is bij bovenaanzicht flauw naar rechts gebogen) en linkshandige kunnen het best veren uit de rechtervleugel gebruiken. Ondanks het feit dat deze voorkeur bekend was werden de ganzenveren alleen aangeboden naar doort en grootte. Het met de linkerhand schrijven werd in de tijd dan ook van ontmoedigd.

   

  Lees meer >> | 1213 keer bekeken

 • Ballotagecommissie

  7 februari 2020

  Vanaf Februari 2020 zal ik mij inzetten als Balloteur voor nieuwe Kunstenaars bij exto.nl

  Lees meer >> | 319 keer bekeken

 • Verf molen de Kat

  2 november 2019

  30 Oktober heb ik leerzame dag genoten van Pieter Keune in Verfmolen de Kat.

  Pieter Keune studeerde wetensschapsfilosofie en en was docent materiaal kunde op de rietveld in Amsterdam.

  Van 1985 tot 1992 runde hij aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht een laboratorium met als opdracht onderzoek te doen naar gebruik van materialen in de hedendaagse kunst. Vanaf 1992 is hij verbonden aan de Amsterdamse hoge school voor kunsten afdeling museologie en gaf aan master studenten restauratie kunde

  We hebben diepgaande kennis opgedaan  over materialen en het samenstellen tot een goede verf, inkt

  Lees meer >> | 215 keer bekeken

 • Van Buiten naar binnen, van uitdragen naar overdragen

  4 oktober 2019

  Na een flinke periode naar buiten treden met mijn werk is het tijd om weer naar binnen te keren.

  Honderden mensen gesproken over hun herrinneringen  over het schrijven met de kroontjes pen op school.  Bij linkshandige werden soms de linker hand op de rug gebonden om met rechts te kunnen schrijven.

  De angst die mensen hadden om vlekken te maken.Of eerst goed met potlood kunnen schrijven om vervolgens met pen te ¨mogen schrijven¨De velen soorten inkt lappen en hoe die door veel moeders zelf werd gemaakt.

  De geintjes die werden uitgehaald met de pennen, bijvoorbeeld als de pen was ingedoopt vervolgens door het gaatje te blazen naar je buurmeisje, die dan onder zat met inkt.

  Een dame had zo een prachtige opmerking ( HOOFD- HART en HANDEN) is wat u doet en ze liep door, het was een bijzonder seizoen met vele bijzondere ont-moetingen, plekken en ontwikkelingen.

  Het zijn mooie verhalen die bij velen naar boven kwamen bij het zien van mijn werk en de vele soorten pennen die steeds met mij mee reisde.

  Nu is het weer tijd om naar binnen te keren ,de stilte in te gaan.

  Van uit dragen naar overdragen in de vorm van les. Warm welkom in een of meerdere lessen.

  Zie : Workshops en lessen voor volwassen.

  Bij vragen hoor ik het graag: Bellen na 5 uur 0650592540 of mail naar andela-art@hotmail.nl

   

   

   

   

  Lees meer >> | 344 keer bekeken

 • Textiel Kunst

  26 september 2019

  Op 28 September stond en we op de Nationale Vezel en textiel manifestatie in de prachtige Martini kerk in Doesburg .

  Er is veel nieuw werk wat we mee hadden, dit is nog niet gefotograveerd, in de nabije toekomst zal dit gebeuren. Elk stuk uniek in  verschillende soorten Zijde wol en linnen.

   

   

  Lees meer >> | 202 keer bekeken

 • Meer blogs >>