\Droom

Ik heb een langgekoesterde droom in werking gezet om twee ambachtelijke technieken en twee werelden te versmelten.

Batik is een eeuwenoude techniek waarin met wax verhalen in patronen worden getekend op stof. Voor de ambachtslieden in Indonesia is deze ambacht,die "een uiting van de ziel"wordt genoemd, een bron van bestaan. Deze bron komt door de komst van print onder druk te staan.Ze zoeken al jaren naar inspiratie voor vernieuwen.Enerzijds omdat ze hunkeren naar innovatie en anderzijds omdat ze de aansluiting met Europa willen maken.

 

In mijn eigen werk werk ik met kroonpen en inkt.Mijn werk en de vorm daarvan sluit naadloos aan op de Batik techniek.Mijn ontwerp/tekening is voor hun zeer vernieuwend en inspirerend voor hun.Mijn Nederlands hart wil graag twee werelden verbinden door westers ontwerp te versmelten met oosters ambacht.

Zowel mijn werk als Batik wordt gemaakt in een meditatieve staat. Het gaat om afstand nemen van werk en weer doorgaan, de vertraging toelaten om dingen te laten ontstaan en het ontdekken dat het de stilte is die de vorm maakt. Het resultaat zijn prachtige werken, of het nu een wanddoek  is of een kledingstuk, waarin de kijker wordt uitgenodigd om ook tot stilte te komen. Ik wil zo graag dat de mensen weer stil worden en ontdekken hoe mooi het daar is. De stilte zal de wereld redden.